open-navfaktor-logo
search
Bivši premijer
Novalić: Novoj vlasti u FBiH ostavili smo 800 miliona KM likvidnih sredstava, nemaju kapaciteta da razumiju bilanse
Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) je na svom Facebook profilu prokomentarisao izjave aktuelnih federalnih ministara kako je prošli saziv Vlade FBiH ostavio prazne kase.  
21.10.2023. u 20:33
get url
text

Tako je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na Facebooku naveo kako je prošla Vlada FBiH ostavila "stotine miliona gubitaka i nedostatak sredstava u Elektroprivredi, rudnicima, Autocestama, Fondu zdravstva, Fondu solidarnosti, blokirana Agencija za privatizaciju, firme namjenske industrije u stečaju ili pred stečaj… 

- Vojin Mijatović je i dalje u šoku što se suspenzijom Ustava uspio infiltrirati u Vladu FBiH, te priča o gubicima koje je vidio u vladi entiteta iz kojeg je došao.
Činjenice su sljedeće. Za razliku od entiteta RS, FBiH na svojim računima na dan nametanja imala je 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka.

Na računima javnih preduzeća: BH Telecom 350 miliona, EP 300 miliona, BH Pošta 130 miliona, Željeznice FBiH 35 miliona KM. Zabrinut sam, jer je evidentno da ljudi u nametnutoj vladi nemaju kapacitete da razumiju bilanse, a kamoli da nastave razvoj FBiH - napisao je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.