open-navfaktor-logo
search
Okršaj
Novalić odgovorio Čamdžiću: Meni nisu potrebne vaše lekcije o sadržaju objava na mojoj Facebook stranici
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić oglasio se nakon što ga je prozvao Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH zbog milion KM namijenjenih za transparentnost Vlade FBiH.
13.04.2023. u 20:01
get url
text

Čamdžić je naveo da premijer tu informaciju krije te je upitao ko uređuje premijerovu Facebook stranicu, tačnije da li se iz milion KM plaća Novalićevo oglašavanje na društvenim mrežama. Spočitava mu citiranje kur'anskog ajeta. 

Navodi, između ostalog, i kako je nedavno administrator službene FB stranice Fadila Novalića postavio posljednji, 28. ajet iz 71. kur'anske sure Nuh, kao zvaničan status Fadila Novalića.

- Čujem da zastupnik Naše stranke Mirsad Čamdzic postavljajući zastupnička pitanja o mojoj Facebook stranici pokušava da osigura "vidljivost" u javnosti. Evo kolega, učinit ću vam uslugu i udovoljiti vašoj znatiželji. Nadam se da ćete sad imati više posjeta na vašem Facebook profilu.

Prvo, na postavljeno zastupničko pitanje je odgovoreno zvanično i predočeno gdje se i kako može pročitati javno i transparentno objavljen Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava. Ukoliko kao zastupnik ne znate koristiti informatičke alate, rado ću vam u tome pomoći - odgovorio je na svom Facebook profilu Novalić i dodao:

- Zbog toga meni nisu potrebne vaše lekcije o sadržaju objava na mojoj Facebook stranici. A, kada je, pak, riječ o službenoj Facebook stranici Vlade Federacije BiH, da imate osnovna znanja, onda biste znali da kao što to imaju sve vlade na svijetu, i Vlada Federacije ima svoje osposobljene stručne službe koje rade svoj posao.

Pošto ni to očito ne znate, da vas onda podučim i da postoji Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću koji administrira službenu stranicu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.