open-navfaktor-logo
search
Federalni premijer
Novalić: Opet ćemo ulagati u Partizansko groblje u Mostaru, za razliku od bivše vlade SDP-a koja ni travu nije kosila
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić najoštrije je osudio vandalski pohod na Partizanskom groblju u Mostaru.  
15.06.2022. u 18:10
get url
text

VEZANI TEKST - SDP-ove neistine se mogu lako raskrinkati: Laži u saopćenju o Partizanskom groblju u Mostaru

- Vijest o ovom barbarizmu me je duboko potresla i očekujem da će vinovnici ovog gnusnog čina biti što prije otkriveni i najstrožije sankcionisani - napisao je Novalić na svom Facebook profilu.

Također, kaže da vidi da je "za neke predizborna kampanja već počela, pa u reakcijama na ovaj vandalski čin pokušavaju pridobiti jeftine političke poene, umjesto da pokušaju barem biti dio rješenja da se ovakvo što više nikada ne ponovi".

- Za razliku od njih koji svakodnevno šire neistine o meni, ja sam se zajedno sa vrijednim mostarskim entuzijastima založio za obnovu ovog nacionalnog spomenika BiH i 2018. smo vratili stari sjaj Partizanskom groblju u Mostaru.

VEZANI TEKST - Partizansko spomen-groblje u Mostaru potpuno devastirano: Razbijeno svih 700 ploča


Dok se u SDP-u bave mojim lapsusima i jednom godišnje odu na obilježavanje, mi smo uložili maksimalna sredstva da se ovaj historijski važan spomenik obnovi. I uložit ćemo i opet, za razliku od bivše Vlade SDP-a, čiji članovi za četverogodišnjeg mandata nisu bili u stanju ni travu tamo pokositi - dodao je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.