open-navfaktor-logo
search
Ukratko o mandatu
Novalić: Popularnost nisam očekivao, jer reforme nisu popularne
Naravno da mi kao čovjeku smetaju brojne neistine koje se pišu o meni, izvrtanje činjenica, nekada i ismijavanje. Međutim, na to sam bio spreman, kaže Novalić
21.09.2018. u 11:41
get url
text

Aktuelni premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je kada je prihvatio tu funkciju vrlo dobro znao da reforme, posao s kojim se niko prije nije smio ozbiljno uhvatiti u koštac, nije omiljen.

Premijer ističe da popularnost nije očekivao, jer reforme nisu popularne, ne samo kod nas, već bilo gdje u svijetu.

- Naravno da mi kao čovjeku smetaju brojne neistine koje se pišu o meni, izvrtanje činjenica, nekada i ismijavanje. Međutim, na to sam bio spreman. Posebno sam bio spreman da će me pred kraj mandata optuživati za sve i svašta, jer opozicija to radi svugdje pa i kod nas - rekao je Novalić. 

Dodaje da šta god da kaže, uvijek se nešto može izvući iz konteksta i potpuno izokrenuti. 

- Ali neka izvlače, nemaju drugog posla. Mandat sam proveo sa stručnjacima, pravnicima, ekonomistima, sa rudarima, borcima i nisam trošio vrijeme na pripreme za medijske nastupe, kao što to mnogi rade samo da bi se svidjeli građanima. Došao sam da radim, a ne da politiziram. To ima svoju cijenu. To zna svako ko pokuša promijeniti sistem, običaje, loše navike i loše zakone - naveo je Novalić. 

Naglašava da je dokaz tome činjenica što nije ni na jednoj izbornoj listi, jer, kako kaže, nije tu da gradi političku karijeru, kao što su to radili mnogi članovi Vlade prije njega.

- Ljudi se cijene po onome što iza njih ostane, po njihovim rezultatima, a ne po onome kako izgledaju ili pričaju. Ova Vlada je reformska i mi smo u procese reformi ušli itekako svjesni da su reforme uvijek nepopularne, ali su jedini način da popravimo ekonomiju naše zemlje - kazao je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.