open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Novalić predložio: Medijski radnici bi trebali biti među prioritetima za vakcinisanje
Federalni premijer Fadil Novalić je na jučerašnjem sastanku s kantonalnim premijerima predložio da se razmotri redoslijed ostalih prioriteta za vakcinisanje protiv COVID-19, a među tim prioritetima bi se trebala naći zanimanja koja po prirodi svog posla ostvaruju veliki broj kontakata, uključujući medijske radnike.
07.04.2021. u 14:02
get url
text

- Jučer sam na sastanku s premijerima kantona predložio da je u budućem procesu plana vakcinisanja, nakon zdravstvenih radnika i prioritetnih grupa, potrebno i razmotriti redoslijed ostalih prioriteta, među kojima bi se trebala naći zanimanja koja po prirodi svog posla ostvaruju veliki broj kontakata, kao što su medijski radnici, zaposleni u trgovinama, te ugostiteljskom sektoru - riječi su premijera Novalića.

On je ranije najavio da će na sastanku s premijerima kantona i ministrima zdravlja predložiti da medijski radnici moraju ući u prioritet pri vakcinisanju.

- U komunikaciji s medijima posljednjih mjeseci dobijao sam informacije da su im redakcije prepolovljenje. Nadam se da će i ostali premijeri shvatiti bitnost i hrabrost osoba koje se bave novinarstvom i pokušavaju našim građanima dati što više tačnih i kvalitetnih informacija - ranije je pojasnio svoj stav federalni premijer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.