open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Novalić razgovarao sa Lendom: Uvjeren sam da ćete imati dobru saradnju sa Bradarom i Stojanovićem
Federalni premijer Fadil Novalić susreo se danas sa novoimenovanim potpredsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine Refikom Lendom u njegovom uredu u Sarajevu.
08.03.2023. u 17:23
get url
text

Posjeta je upriličena na poziv potpredsjednika Lende nakon jučerašnjeg preuzimanja dužnosti. Uz čestitku Lendi na imenovanju, premijer Novalić iskazao mu je podršku u budućem radu i izrazio želje za uspješnim obavljanjem ove odgovorne funkcije.

- Najiskrenije želim uspjeh u obavljanju ove važne potpredsjedničke zadaće na zastupanju interesa cijele Federacije BiH, koja Vam je povjerena kao predstavniku bošnjačkog naroda. Također, želim Vam uspjeh u donošenju svih odluka zajedno sa predsjednicom (Lidija Bradara, op.a) i drugim potpredsjednikom (Igor Stojanović, op.a.) i u skladu sa Ustavom FBiH. Uvjeren sam da ćete imati dobru saradnju, a s ciljem zajedničkog donošenja značajnih mjera za bolji život svih naših građana, te nastavak ekonomskog napretka Federacije - poručio je premijer FBiH novoimenovanom potpredsjedniku.

Novalić je Lendu upoznao i sa planovima, te ostvarenim rezultatima rada Federalne vlade u ovom mandatu. Ona je, kako je istakao, od početka bila fokusirana na provedbu Reformske agende, a posebno na ostvarenje ekonomskog rasta koji se potvrđuje u rekordnom Budžetu Federacije, povećanom BDP-u, otvorenim novim radnim mjestima, smanjenju zaduženja, te provedenim ključnim socio-ekonomskim reformama.

Premijer je istakao i značaj donošenja fiskalnih zakona koji se već izvjestan period nalaze u parlamentarnoj proceduri, a imaju izuzetnu važnost za poboljšanje privrede, rasterećenje poslodavaca i povećanje plata radnicima.

Novalić je izrazio uvjerenje da će Lendo, zahvaljući svom znanju i značajnom iskustvu na najuspješniji način doprinijeti donošenju konstruktivnih i dobrih rješenja za građane i našu zemlju.

Sagovornici su ocijenili da su takva rješenja koja će biti temeljena na poštivanju Ustava i zakona, te kompromisu i jednakom uvažavanju svih naroda i građana, jedini i najsigurniji put koji će BiH voditi ka euroatlantskim integracijama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.