open-navfaktor-logo
search
Premijer FBiH
Novalić: Reakcija visokog predstavnika i Ambasade SAD-a samo ohrabruju Dodika
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je kako slike i poruke iz Istočnog Sarajeva danas i iz Banje Luke sinoć potvrđuju da se suočavamo sa prijetnjom miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).
09.01.2023. u 19:23
get url
text

- Bojim se da je podrška koju su neki ambasadori olako pružili nakon potpisivanje koalicije između SNSD-a, HDZ-a, te "Osmorke" samo ohrabrila Milorada Dodika u antidejtonskim, antiustavnim i nezakonitim aktivnostima. Orden koji je dodijelio Vladimiru Putinu, koji provodi brutalnu agresiju na Ukrajinu, prst je u oko naporima SAD-a da se bori protiv ruskog utjecaja na Balkanu - poručio je Novalić na zvaničnom Faceebooku.

Podsjetio je kako je danas moguće bilo vidjeli i Putinove "Noćne vukove" u Istočnom Sarajevu u paradi sa entitetskom policijom.

- Reakcija Američke ambasade i visokog predstavnika blagom verbalnom osudom antidejtonskih aktivnosti samo ohrabruje Dodika da nastavi sa svojim planovima i politikom. Bez ikakvih posljedica će nastaviti da slavi zločin, ruši Dejtonski mirovni sporazum i ismijava politiku Evropske unije i SAD-a koja osuđuje agresiju na Ukrajinu - poručio je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.