open-navfaktor-logo
search
Podrška ef. Kavazoviću
Novalić: Schmidtove kritike su zlonamjerne, jasno je po čijem su nalogu Konaković i Nikšić napadali reisa
Fadil Novalić, bivši federalni premijer i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, na svojoj oficijelnoj Facebook stranici pružio je podršku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, nakon što je u obznanjeno da da je u izvještaju Vijeću sigurnosti uUN kritikovao visoki predstavnik  Christian Schmidt.    
07.05.2023. u 10:13
get url
text

- Drage bosanske patriote,

Nakon Schmidtovog kritikovanja reisa Kavazovića u izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a, sasvim je jasno po čijem su nalogu Konaković i Nikšić sve vrijeme napadali našeg vjerskog poglavara.

Ovim putem upućujem svoju apsolutnu i bezrezervnu podršku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, dokazanom borcu za Bosnu i Hercegovinu. Islamska zajednica je jedan od ključnih stubova opstanka Bosne i Bošnjaka.

Schmidtove kritike su lažne i zlonamjerne, a po njegovom dosadašnjem djelovanju možemo zaključiti da je njegov konačni cilj eliminacija Bošnjaka kao političkog faktora kako bi se posao iz 90-ih mogao završiti bez otpora, a Bosna staviti pod kontrolu Zagreba i Beograda - napisao je Fadil Novalić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.