open-navfaktor-logo
search
Infrastrukturni projekti
Novalić: Srebrenik zaslužuje svaku pažnju Vlade FBiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas Srebrenik, gdje je položio cvijeće na spomen-obilježju te se sastao sa vršiocem dužnosti gradonačelnika tog grada Nerminom Tursićem.  
03.02.2023. u 13:37
get url
text

Novalić je istakao da su na sastanku razgovarali o novim problemima koji su zadesili građane Srebrenika, a to su vodosnabdjevanje i rješavanje grijanja gradskih dijelova.

- Također smo zajedno sa JP Cestama Federacije BiH predstavili novu varijaciju puta Tuzla - Brčko koja bi bila bliže Srebreniku i koja bi se uklopila u komunikaciju od koristi za grad koji ima 40.000 stanovnika - kazao je.

Novalić je istakao da je pomoć Vlade Federacije BiH tom gradu bila prilično izdašna, prvenstveno za infrastrukturne projekte, pa čak i za vodosnabdjevanje, koje je fragmentirano.

- Ali sada su poredani prioriteti na drugi način, kako bi se sve to objedinilo i kako bi konačno, u 21. stoljeću svaki stanovnik imao vodu - istakao je.

Novalić je dodao da Grad Srebrenik zaslužuje svaku pažnju jer je postao mini industrijski centar koji, prema ekonomskim pokazateljima, jako dobro napreduje.

V. d. gradonačelnika tog grada zahvalio je premijeru Novaliću na posjeti Srebreniku kao i spremnosti da se uključi u rješavanje infrastrukturnih projekata koji su dugogodišnji problem u tom gradu.

- To se odnosi na vodosnabdjevanje i rješavanje problema toplifikacije - pojasnio je.

Tursić kaže da su svi projekti  od veliko značaja za Srebrenik te da moraju biti riješeni.  

Tvrdi da Srebrenik nije u mogućnosti da riješi te probleme sam te da je saradnja lokalnog i entitetskog nivoa vlasti jedna od opcija, kao i korištenje fondova različitih međunarodnih organizacija.

- Spremni smo iskoristi svaku mogućnost kako bismo poboljšali kvalitetu života u Srebreniku - zaključio je Tursić.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.