open-navfaktor-logo
search
Dan žalosti u FBiH
Novalić u Posušju: Odao počast i položio vijence za tragično stradale mlade ljude
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u Rakitnu odao počast i položio vijence za tragično stradale mlade ljude u nesreći koja se dogodila 1. januara.
04.01.2021. u 15:02
get url
text

- U Posušje smo došli kako bismo izrazili iskreno saosjećanje porodicama i roditeljima, braći i sestrama preminulih, ali i svim građanima Posušja iako je ova nesreća, nesreća za cijelu BiH i rekao bih cijeli svijet. U tom smislu neka je laka zemlja ovim mladim ljudima - kazao je Novalić na posljednjem ispraćaju mladih.

Dodao je da u svom životu nije čuo da je ovako veliki broj mladih ljudi nastradalo u jednom danu i to govori o razmjerima te tragedije.

- Zbog ove tragedije stigle su brojne poruke sućuti iz Hrvatske, Slovenije i brojnih drugih zemalja. Razmjeri ove nesreće su veoma veliki - zaključio je Novalić.

U jutarnjim satima 1. januara u vikendici kod Posušja pronađeno je osam tijela mladih ljudi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić ukopani su jučer, dok je sahrana Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković održana danas u mjestu Rakitnu pored Posušja.

Održana je i komemoracija za tragično stradale mladiće i djevojke.

Odlukom Vlade Federacije BiH danas je Dan žalosti u FBiH povodom ove tragedije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.