open-navfaktor-logo
search
Bivši premijer
Novalić: Vlada FBiH nije poslala budžet u Parlament, imenovanja sud poništava...Cirkus Kolorado!
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o privremenom finasiranju umjesto slanja prijedloga budžeta na usvajanje Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Jedinstven je to slučaj dosad u Federaciji da Vlada ne šalje budžet na usvajanje Parlametu za narednu godinu, već da donosi odluku o privremenom finasiranju koje traje do marta. 
29.12.2023. u 22:43
get url
text

VEZANI TEKST - Ništa od povećanja penzija ni drugih naknada zbog odluke Vlade FBiH o privremenom finansiranju

Na ovo pitanje, ali i na sudsko poništavanje odluka o imenovanjima koje je donijela Vlada FBiH u vezi s Nadzornim odborom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te na druga pitanja u vezi s aktuelnom vlašću, osvrnuo se i bivši federalni premijer i aktuelni zastupnik Fadil Novalić. 

- Prvi put od postojanja Federacije doživjeli smo suspenziju Ustava kako bi se nametnula podobna Vlada. Svjedoci smo da ta nametnuta Vlada nije imala nikakav plan rada. Davali su lažna obećanja o minimalnoj plaći od 1000 KM od koje nije bilo ništa.

Skoro godinu dana se bave isključivo uhljebljavanjem, u većini slučajeva nezakonitim, nekompetentnih kadrova koji veze nemaju sa strukom. A svjedočimo i da se ta imenovanja sudski poništavaju.

Kao šlag na tortu, dočekali smo i to da po prvi put Parlamentu nije dostavljen prijedlog budžeta za narednu godinu.

Ova karikaturna imitacija vlasti sve više podsjeća na Cirkus Kolorado - jedino je pitanje ko je glavni klaun? - pita Novalić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.