open-navfaktor-logo
search
Velika Kladuša
Novalić: Vlada je jako zainteresovana da povećava izdvajanja za poljoprivredu
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas prehrambenu industriju AC Food u Velikoj Kladuši u sklopu radne posjete Unsko-sanskom kantonu.
13.04.2023. u 18:55
get url
text

Istakao je da je ta kompanija poznatija po svojim brendovima Tops i Maza nego po imenu, te dodao da njegova posjeta predstavlja podršku poljoprivrednom sektoru.

Novalić je rekao da Vlada sve više podržava poljoprivredu, te su tako prošle godine za taj sektor izdvojili 106 miliona KM, a ove 164 miliona KM.

- Vlada je, poučena krizama koje je rat u Ukrajini izazvao kad je u pitanju hrana, jako zainteresovana da povećava izdvajanja za poljoprivredu i da postoje fabrike koje će nas hraniti u budućnosti kako bar tokom kriza ne bi zavisili od uvoza - poručio je Novalić.

Direktor kompanije AC Food Sanel Čeljo zahvalio je na posjeti i izrazio nadu da će ta kompanija u budućnosti biti prepoznatljiva po svojim proizvodima u regiji i Evropi.

Potcrtao je da su već prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i SAD-a, te da planiraju i dodatno širenje proizvodnih pogona i asotrimana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.