open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Novalić zahtijeva od ministrice Dujmović da osigura novac za žensku košarkašku reprezentaciju BiH
Nakon što su danas mediji objavili da je Federalno ministarstvo kulture i sporta zbog "nepravilnog numerisanja" odbilo zahtjev Košarkaškog saveza BiH za podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji za odlazak na Evropsko prvenstvo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić hitno je reagirao i uputio pismo ministrici Zori Dujmović od koje zahtjeva da se obezbjedi finansijska podrška našim košarkašicama za njihov historijski uspjeh, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH.
22.06.2021. u 16:24
get url
text

U pismu je navedeno da je plasmanom među osam najboljih ekipa Evrope, ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila historijski uspjeh i svojom nesebičnom borbom i zajedništvom učinila ponosnim građane BiH.

Njihov rad i zalagnje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obavezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost. Ženska košarkaška reprezentacija BiH je ovu vrstu podrške zaslužila svojim napornim radom i izvrsnim nastupima i plasmanom na Evropsko prvenstvo.

- S tim u vezi zahtijevam da se ovaj historijski uspjeh jednog sportskog kolektiva podrži od strane Vlade FBiH, te je potrebno da, kao resorni ministar, osigurate adekvatnu finansijsku podršku Košarkaškom savezu BiH - ženskoj košarkaškoj reprezentaciji - stoji na kraju pisma federalnog premijera, saopćeno je iz Ureda premijera.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.