open-navfaktor-logo
search
Objasnio sve
Novalić: Zatekao sam nula KM, na računima Vlade ostavio 800 miliona, a nametnuti se sad kite tuđim rezultatima
Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić oglasio se kako je ostao dužan građane obavijestiti o stanju koje je zatekao kada je došao na premijersku poziciju, a kakvo je ostavio iza sebe.
12.05.2023. u 15:20
get url
text

- Dragi građani, dužan sam da vas obavjestim o stanju koje sam zatekao i o stanju koje ostavljam iza sebe. Šta sam zatekao? Na računu je bilo nula KM! Deficit Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, deficit budžeta u Ministarstvu poljoprivrede, autocestama, svim mogućim fondovima, ministarstvima. Sve je bilo opustošeno, 705 miliona deficita. Na svakom koraku nezadovoljni radnici. Penzije i plaće su kasnile. Boračke naknade, također. Poticaji privredi bili su nepostojeći. Ogromni dugovi u svim sektorima - napisao je na svom Facebook profilu Novalić.

Dodaje kako je iza sebe ostavio stabilan penzioni fond.

- Na računima vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka. Redovne penzije i penzionere koji uvijek mogu računati na njihovo povećanje. Redovne isplate svih naknada. I dug značajno otplaćen. Došli smo do toga da nam Međunarodni monetarni fond (MMF) nije ni potreban. Nadam se da će to znati sačuvati ovi nametnuti što se sada kite tuđim rezultatima - napisao je Novalić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.