open-navfaktor-logo
search
Saopćilo Tužilaštvo
Novcem za pomoć boračkoj populaciji kupio automobil: Osam mjeseci zatvora za Senu Šehovića
Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Senu Šehovića, bivšeg direktora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.
25.07.2023. u 13:00
get url
text

VEZANI TEKST - Šehović optužen da je kupio, a Patković koristio auto plaćeno od boračkog novca

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci. Istovremeno, na račun oštećene Fondacije uplatio je novac u iznosu od 15.000 KM, dok je preostali iznos od 18.000 KM dužan uplatiti sukcesivno u periodu od tri godine.

- Optuženi se teretio da je od juna 2016. do oktobra 2018. godine, nezakonito kupio automobil "volkswagen tiguan", novcem sa računa Fondacije koji je namijenjen za pomoć boračkoj populaciji u FBiH. To je uradio bez saglasnosti Vlade FBiH kao osnivača te bez znanja i neophodne Odluke Upravnog odbora. Navedeni automobil dao je na korištenje optuženom Šerifu Patkoviću koji ga je koristio bez da je sačinjavao putne naloge i bez bilo kakvih ograničenja.

Tako su zajedno Šerif Patković i Seno Šehović pričinili imovinsku štetu Fondaciji za boračka pitanja u ukupnom iznosu od 65.991,44 KM. Suđenje prvooptuženom Šerifu Patkoviću se nastavlja - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.