open-navfaktor-logo
search
Stupili na dužnost
Novi članovi Vlade Brčko Distrikta položili svečanu zakletvu
Na sjednici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas su novoimenovani članovi brčanske Vlade položili svečanu zakletvu.
12.04.2023. u 16:31
get url
text

Predsjednik Skupštine Siniša Milić podsjetio je da su, prema Statutu Brčko distrikta BiH, članovi Vlade nakon polaganja zakletve stupili na dužnost i da očekuje da će od sada da ubrzano raditi na rješavanju nagomilanih problema po različitim pitanjima.

Zastupnici brčanske Skupštine usvojili su inicijativu za uvođenje besplatne parking karte za trudnice i porodilje u Brčko distriktu BiH, uz zaključak kojim Skupština zadužuje Javno preduzeće "Putevi Brčko" da u roku od 60 dana u skupštinsku proceduru dostavi na razmatranje i usvajanje prijedlog koji će omogućiti uvođenje tih karata.

Zastupnik Abdulah Iljazović, koji je predlagač inicijative zajedno sa zastupnikom Srđanom Blažićem, rekao je da je to dio pronatalitetne politike, te da je prijedlog da besplatne parking kartice za trudnice i porodilje budu roze, a da će im biti uručene po odobrenju zahtjeva, uz koji će trebati da prilože i ljekarsku potvrdu.

Skupština Brčko distrikta BiH je u nastavku 41. redovne sjednice usvojila i izvještaje o radu Upravnog odbora Zdravstvenog centra Brčko za period od 1. jula do 31. decembra 2022. godine i o radu Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu BiH za 2022. godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.