open-navfaktor-logo
search
Saga se nastavlja
Novi "okršaji" u Općini Velika Kladuša, vijećnici zvali policiju zbog provale i zamjene brava
Provaljeno je u kabinet predsjedavajuće Općinskog vijeća Velike Kladuše Bisenije Mušedinović i neovlašteno zamijenjena brava na vratima općinske vijećnice, saopćila je Mušedinović.
26.05.2023. u 17:44
get url
text

VEZANI TEKST - Fikret Abdić vijećnicima opet zaključao vijećnicu, oni pozvali firmu da je otključa i zamijeni brave

Zbog ovoga je pozvana policija koja je izvršila uviđaj.

Sve se desilo u četvrtak, dan nakon što je nova većina u Općinskom vijeću Velike Kladuše donijela odluku o korištenju vijećnice i ureda predsjedavajućeg Vijeća, a potom je pozvana firma koja je otključala ove prostorije i zamijenila brave.

Ta odluka je donesena jer su vijećnici u srijedu ponovo zatekli zaključanu vijećnicu, u kojoj inače održavaju sjednice, i bili prisiljeni da sjednicu započnu u hodniku s obzirom na to da načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić ne priznaje ni novu većinu u Općinskom vijeću kao ni izbor predsjedavajuće te im stoga ne dozvoljava da koriste vijećnicu.

Nakon zamjene brava, jedni ključevi vijećnice dati su nadležnoj općinskoj službi, a drugi su ostali kod Mušedinović. Sačinjen je i zapisnik o preuzimanju prostorija vijećnice i ureda predsjedavajućeg, koji je dostavljen načelniku Abdiću i nadležnoj općinskoj službi.

No u četvrtak su Mušedinović i vijećnik Naše stranke Zlatko Pajazetović konstatovali da ne mogu ući niti u jednu od ovih prostorija pa su pozvali policiju.

Kako su nam kazali neki od vijećnika, nije utvrđeno tačno ko je provalio u kabinet predsjedavajuće i zamijenio brave na vijećnici. Ali s obzirom na to da se ove prostorije nalaze u zgradi Općine Velika Kladuša, a nisu obaviješteni da je bila provala, smatraju da je u sve uključen Abdić i njegovi saradnici.

Pajazetović je rekao da su pitali službenike iz susjednih prostorija, ali da su im kazali da nisu ništa čuli pa je moguće da je sve urađeno nakon radnog vremena.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona nismo mogli dobiti informacije o ovom slučaju jer se na telefon nije niko javljao, a portparol Bahrudin Dželalagić je na bolovanju.

Odgovore očekujemo iz Tužilaštva USK od kojeg smo također zatražili informacije, kao i od općinskog načelnika Fikreta Abdića.

- Svom općinskom imovinom upravlja i raspolaže Općinsko vijeće, dakle i vijećnicom. Ovo je čin koji je nezakonit i ima elemente krivičnog djela – kazao je predsjedavajući Kluba vijećnika SDA Asim Veladžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.