open-navfaktor-logo
search
Tajno glasanje
Novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak
Novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo je Fikret Prevljak. On je na večeras održanoj sjednici Izborne skupštine dobio 59 glasova delegata, dok je njegov protukandidat Semir Efendić dobio 40 glasova.     
26.02.2020. u 19:15
get url
text

Delegati, njih 99 sa pravom glasa, su se tajnim glasanjem izjasnili o novom predsjedniku.  Jasmina Bišćević-Tokić bila je predsjednica Izborne komisije.  

Za potpredsjednike su izabrani Sebija Izetbegović, Jasmina Biščević - Tokić, Eldar Čomor, Mahir Dević, Hazim Bahtanović i Miralem Šurković.

- Što se tiče izbora koji su bili večeras, ja vam moram nešto reći. Da je Semir Efendić pobijedio, ili evo ja sam pobijedio, ali ako mi ne budemo nastavili sa ovim općinskim organizacijama, svi smo izgubili ako ne budemo zajedno sarađivali. Semir Efendić je preporodio Novi Grad. Bez ove zajednice ja ništa ne bih mogao uraditi. Svi su nam važni i bitni, mi nemamo viška ljudi. Želimo ljude da zadržimo i okupimo. Ne mogu da ne spomenem našeg prvog predsjednika, komandanta, predsjednika BiH, rahmetli Aliju Izetbegovića. Zahvaljujući njemu SDA, jedina je, uz možda neke stranke sa kojim smo u koaliciji, a koji tražimo i želimo jedinstvenu i cjelovitu BiH, Bosnu i Hercegovinu svih naroda i narodnosti - rekao je Prevljak nakon izbora.

{$galerijaFotografija}

Istakao je da je "prvi i osnovni cilj da budemo jedinstveni“.

- Bez tih stvari teško da išta možemo. Naš cilj je da sve općinske odbore ujedinimo. Izborom premijera, imenovanjem rukovodilaca za javna preduzeća, želimo da pokažemo ozbiljnost građanima. Dosadašnja vlada se slikala, mi želimo da pokažemo svojim radom promjene. Prioriteti su zdravstvo, školstvo, saobraćaj... Konkretno i direktno ćemo odmah reagovati. Pogotovo što se tiče šehidskih porodica i boraca. Semir je moj kolega, on je čovjek koji je preporodio Novi Grad. Uradio je strahovit rad. Moja želja je da bude uz mene i da zajedno radimo. Stranka SDA je poduzela dosta kada su u pitanju mladih, a dosta njih će ući u Kantonu Sarajevo, na pozicije direktora - poručio je Prevljak.

U proteklom mandatu prvi čovjek sarajevske SDA bio je Asim Sarajlić. 

{$galerijaFotografija}

_DSC3434.JPG
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.