open-navfaktor-logo
search
Sve za mlade
Novo Sarajevo: Dječija kuća dobila multimedijalni sistem
U Dječijoj kući, općine Novo Sarajevo zvanično je pušten u rad multimedijalni sistem. Radi se o kompletnom sistemu za ozvučenje male sale i polarizatoru 3D slike za postojeći kino projektor.
15.07.2020. u 15:53
get url
text

Sva ugovorena oprema je ugrađena, izvršena je primopredaja, testiranje, kao i obuka korisnika, predstavnika Dječije kuće.

- Objekat Dječije kuće je napravljen s ciljem da bude to što danas i jeste, odnosno da podignemo tu ljestvicu brige za mlade na najviši mogući nivo, da bude putokaz svim drugim jedinicama lokalne samouprave i organima vlasti kako i na koji način se treba raditi da bi se unaprijedila politika prema mladima i najmlađima. Ukupna vrijednost opreme je oko 30.000 maraka, a u toku je i nabavka opreme za Radionicu inovatora - rekao je općinski načelnik Nedžad Koldžo. 

U povodu dobijanja prestižnog certifikata kojom se potvrđuje da je Međunarodni centar za djecu i omladinu čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo poslovni subjekt s najboljom bonitetnom ocjenom u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, načelnik Koldžo uputio je čestitke ovom kolektivu.

Zorica Miličević v. d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu zahvalila se Općini Novo Sarajevo na konstantnom ulaganju, te naglasila da su i u vremenu pandemije korona virusa otvorena vrata za sve korisnike tog centra i Dječije kuće uz poštivanje higijensko-epidemiološih mjera. Podsjetila je da je, samo prošle godine, oko 10.000 mališana učestvovalo u brojnim besplatnim radionicama.

Ovom prilikom, profesori tehničke kulture Ibrahim Dedić i Hamza Patković uručili su načelniku Koldži reljefni grb Općine, poklon koji su napravili djeca i mentoria radionice "Mali inovatori", te se zahvalili općinskom načelniku na podršci i ulaganju u tehnički odgoj i obrazovanje najmlađih, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.