open-navfaktor-logo
search
Pokrenut postupak
Novo sjedište MUP-a KS: Za rušenje objekta u Kolodvorskoj planirano 769.230 maraka
Plan MUP-a KS je da se u 2024. godini završi idejni i izvedbeni projekat nove zgrade, osiguraju administrativne dozvole, te izvrši uklanjanje postojećih građevina sa lokacije
AUTOR: Faktor
10.03.2024. u 12:44
get url
text
Objekat koji će se rušiti u Kolodvorskoj
Objekat koji će se rušiti u Kolodvorskoj
MUP Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na izgradnji novog modernog sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova KS u ulici Kolodvorska.
Krajem ove sedmice MUP Kantona Sarajevo pokrenuo je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova koji će pristupiti rušenju i uklanjanju postojećeg objekta u ulici Kolodvorska na čijem je mjestu planirana izgradnja nove zgrade.
- U skladu sa zacrtanom dinamikom, pokrenuli smo postupak za izbor izvođača radova za uklanjanje postojećih građevinskih konstrukcija u ulici Kolodvorska. Kada provedemo postupak i izaberemo izvođača radova, imat će rok od 45 dana da sruši i u potpunosti ukloni stari objekat sa lokacije. To je preduslov da počnemo izgradnju nove zgrade koju planiramo u sljedećoj godini. Uporedo s tim rješavamo administrativna pitanja - potvrdio je ministar Admir Katica, saopćeno je iz Vlade KS.
Procijenjena vrijednost rušenja iznosi 769.230 KM, a sredstva za izvođenje radova obezbijeđena su u budžetu MUP-a Kantona Sarajevo.
Na lokaciji u ulici Kolodvorska – u blizini nekadašnje zgrade Energoinvesta, nalazi se nedovršeni objekat čija je gradnja počela krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća sa namjenom smještaja upravne zgrade 'Vodovoda i kanalizacije'. 
Krajem 2023. godine potpisan je Ugovor o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu u vezi sa prostorom u ulici Kolodvorska, a na kojoj će biti izgrađena nova zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova. 
Plan MUP-a KS je da se u 2024. godini završi idejni i izvedbeni projekat nove zgrade, osiguraju administrativne dozvole, te izvrši uklanjanje postojećih građevina sa lokacije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.