open-navfaktor-logo
search
Date saglasnosti
Novo zapošljavanje u Kantonu Sarajevo: Uskoro konkursi za inspektore, stručne saradnike, komunalne radnike
Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za popunu velikog broja upražnjenih radnih mjesta po kantonalnim preduzećima, javnim ustanovama i ministarstvima te se uskoro očekuje raspisavanje javnih konkursa.
14.02.2024. u 07:53
get url
text
FOTO: Faktor

VEZANI TEKST - KCUS raspisao konkurs za 49 ljekara specijalista i 13 medicinskih sestara, ovo su uvjeti

U Ministarstvu pravde i uprave KS na čijem čelu je Darja Softić Kadenić zatraženo je upošljavenje višeg referenta - tehničkog sekretara na neodređeno vrijeme.

Uskoro će zapošljavati i Ministarstvo zdravstva KS i to šefa odjeljenja za evidencije u oblasti zdravstva. Data je saglasnost i za mjesto namještenika, višeg referenta – tehničkog sekretara. Na čelu Ministarstva zdravstva je Enis Hasanović.

Kantonalna uprava za inspekcije poslove KS raspisat će konkurs za 19 izvršilaca VSS i jednog sa SSS i to: stručnog savjetnika za ekonomsko-finansijske poslove, stručnog savjetnika za zastupanje, dva kantonalna veterinarska inspektora, kantonalnog urbanističko-građevinskog inspektora, kantonalnog inspektora zaštite okoliša, tri kantonalna tržišno-turistička insktora, tri kantonalna inspektora rada, kantonalnog inspektora rada u oblasti zaštite na radu, kantonalnog termoenergetskog inspektora, kantonalnog inspektora za hranu, kantonalnog zdravstvenog inspektora, kantonalnog saobraćajnog inspektora, kantonalnog inspektora za visoko obrazovanje, kantonalnog prosvjentog inspektora te višeg referenta za stalna sredstva.

Popuna upražnjenih radnih mjesta izvršit će se u skladu sa odredbama Zakona o državnoj službi u KS i Zakona o namještenicima u organima državne službe u FBiH.

Data je saglasnost i Kantonalnom stambenom fondu Sarajevo za popunu radnog mjesta pomoćnik direktora, a zapošljavat će i KJP ZOI'84. Ovo preduzeće traži stručnog saradnika za praćenje realizacije investicija i nadzor nad radovima.

KJP Veterinarska stanica data je saglasnost za prijem dva radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto stručni saradnk za plan i analizu.

U radni odnos na neodređeno vrijeme bit će zaposleno 28 radnika u KJKP Rad jer je Vlada dala saglasnost za upošljavanje deset komunalnih radnika, deset vozača motornih vozila, dva rukovodioca složenim građevinskim mašinama, jedan rukovodilac građevinskim mašinama, dva bravara-varioca, dva mehatroničara te rukovodioca Odjeljenja za finansije i računovodstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.