open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Nožica nakon ročišta: Cilj je po svaku cijenu ukloniti Mehmedagića s mjesta direktora OSA-e
Advokatica Senka Nožica danas je u izjavi medijima nakon ročišta za određivanje mjera pritvora direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću, koje je održano u Sudu BiH, naglasila da u cijelosti podržava stavove VSTV-a BiH da se sve strane u sudskim postupcima suzdrže od bilo kakve ratoborne retorike, koja može samo štetiti krivičnim postupcima.
10.09.2021. u 15:25
get url
text

- Ovdje nije cilj nečija lična prezentacija, već da se kroz krivične postupke zadovolji pravda. Danas smo prisustvovali nastavku kampanje koja se vodi protiv našeg branjenika da se po svaku cijenu i najsitniji detalj koristi da se on skine sa pozicije na kojoj se nalazi. Mislim da taj pokušaj neće uroditi plodom onoga ko je bio idejni tvorac svega ovog.

Pošto u narednih nekoliko dana, do kraja mjeseca, očekuju nas burne odluke, mislim da će se se sve stvari raščistiti i da će se znati da li se ovo radi iz ličnih razloga ili postoje objektivni razlozi – kazala je Nožica.  

Ona je naglasila da direktor obavještajne službe niti u jednoj državi ne smije biti izložen onome čemu je izložen njen branjenik.

- Državna sigurnost je važnija od bilo čega drugog. Vi ste svi pratili prvo suđenje, donesena je oslobađajuća presuda. Sve ovo dalje predstavlja atak na njega, atak na sigurnost BiH i svih nas pojedinačno – istakla je Nožica.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.