open-navfaktor-logo
search
Nakon ročišta
Nožica o direktoru OSA-e: Ovo je produkt političkih igara, spremna sam krivično odgovarati zbog ove tvrdnje
Senka Nožica i Nermin Mulalić, advokati Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne službe BiH (OSA), zahvalili su građanima koji su jučer protestovali zbog njegovog, kako su advokati kazali, nezakonitog hapšenja. 
16.07.2021. u 11:07
get url
text

- Mi smatramo da apsolutno nema ni osnovane sumnje da je naš branjenik počinio djelo koje mu se stavlja na teret i da ne postoji nijedan pritvorski razlog da se on zadrži u pritvoru - rekla je Nožica. 

Ona je istaknula kako je hapšenje Mehmedagića kroz određene medije najavljivano već mjesec. 

- Ako to nije diktirano određenim političkim utjecajima, onda ne znam šta jeste. Uzimam sebi za pravo da kažem da to jeste pod političkim utjecajem. Uzimam sebi za pravo iz razloga što se radi o poziciji našeg branjenika koja je jedna od najznačajnijih i interesantna za preslagivanje vlasti - ocijenila je Nožica. 

Dodala je kako bi, prema njenom mišljenju, bilo logično da neko traži smjenu direktora OSA-e da je obavještajno-sigurnosna situacija u državi loša.

- Na svu sreću, pored svih ovih loših momenata, koje imamo u BiH, a tiču se nezaposlenosti, korupcije, nepotizma..., nedostatka dosljedne vlasti od kantona do vrha države, sigurnosna situacija u BiH je ipak jako dobra - ocjena je advokatice Senke Nožice koja je nadalje obrazložila: 

- Ako je sigurnosna situacija dobra, a već drugi postupak se vodi protiv našeg branjenika, znate da je u prvom pravomoćno oslobođen, je li se može išta drugo zaključiti nego da je ovo produkt političkih igara. Jednostavno samo treba uključiti logiku. A za to što sam rekla da je to produkt političkih igara i što je tužilac rekao da je to krivično djelo, ja sam spremna za njega odgovarati u svakom trenutku jer stojim iza toga, iza svake riječi koju sam rekla u sudnici - kazala je Nožica pred novinarima. 

VEZANI TEKST - Završeno ročište za određivanje pritvora direktoru OSA-e

Kada su u pitanju optužbe na račun Mehmedagića, Nožica je ponovila isto što i u sudnici: Nema djela!

- Tužilac je promašio temu u potpunosti. Mi smo to danas zorno pokazali u sudnici - kazala je Nožica.

Izrazila je uvjerenje da će Mehmedagić danas biti na slobodi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.