open-navfaktor-logo
search
Izvještaji
NSRS sutra o sukobu interesa u organima vlasti i radu RTRS-a
Komisija je utvrdila četiri sukoba interesa, a riječ je o odbornicima iz četiri lokalne zajednice u RS-u
09.10.2019. u 20:40
get url
text
Narodna skupština RS-a
Narodna skupština RS-a

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavit će sutra rad razmatranjem Izvještaja Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS-a za 2018. godinu.

Ta komisija je u prošloj godini utvrdila četiri sukoba interesa. U pitanju su odbornici iz četiri lokalne zajednice u RS-u.

Na dnevenom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu RS-a na kraju 2018. godine.

U parlamentu je večeras razmatran rad Garantnog fonda RS-a, koji je 2018. godinu završio sa negativnim finansijskim rezultatom od 5.735.869 KM, pa je opozicija istakla da nije ispunio svrhu svog osnivanja, dok su iz SDS-a predlagali da ta institucija bude ukinuta.

Opozicionari su uglavnom pohvalili rad Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a, dok nije bilo rasprave o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS-a za 2018. godinu.

Sutra, četvrtog dana zasjedanja Narodne skupštine, trebala bi, između ostalog, da se razmatra i informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u RS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.