open-navfaktor-logo
search
Njegovo tumačenje
O hapšenju u Sarajevu: Špirić hvali OSA-u i kaže da to potvrđuje da u BiH "postoji radikalni islamistički pokret"
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da jutrošnje hapšenje  Adnana Ćatića na Aerodromu Sarajevo potvrđuje da predstavnici Republike Srpske nisu bez argumenata potencirali postojanje ovog problema u BiH, te da rad i saradanja institucija za sprovođenje zakona daju rezultate.
18.11.2023. u 12:16
get url
text

VEZANI TEKST - Na Aerodromu u Sarajevu uhapšen Adnan Ćatić, povratnik sa ratišta u Siriji, sumnjiči se za terorizam

- Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i sigurnosnih agencija - istakao je Špirić.

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, Granične policije BiH i OSA-e dala rezultate u akcijama sprečavanja terorizma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

VEZANI TEKST - Predstavnici RS-a u Parlamentu BiH pisali američkom Senatu i Kongresu: BiH je utočište radikalnih islamista

- Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OSA-e problem su bili srpski profesori i nekakav 'maligni ruski uticaj'. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj - rekao je Špirić, prenosi RTRS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.