open-navfaktor-logo
search
Nagrađeno 13 uposlenika
Obavještajno-sigurnosna agencija BiH obilježila 18 godina postojanja
Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine slavi punih 18 godina svoga postojanja.
09.06.2022. u 14:05
get url
text

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je na sjednici Zastupničkog i Doma naroda 22. marta 2004. godine usvojila Zakon o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, a Agencija je počela sa radom 1. juna 2004. godine.

- Tokom ovih 18 godina, bez obzira na promjenjive okolnosti, istrajali smo u našoj misiji očuvanja i unapređenja sigurnosti Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, te smo uspjeli u velikoj mjeri unaprijediti i modernizirati naš rad - kazao je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić na svečanosti u Sarajevu.

Kao i do sada, povodom Dana Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za izuzetan dugogodišnji doprinos  ove godine je nagrađeno 13 uposlenika Agencije.

- Zahvaljujući vama, vašem predanom radu, posvećenosti i profesionalnosti, naša Agencija se uspjela etablirati kao profesionalan, pouzdan i cijenjen partner kako među domaćim institucijama tako i među međunarodnim partnerima širom svijeta - naveo je Mehmedagić.

On je ohrabrio uposlenike agencije da i u narednom pariodu ostanu dosljedni svojoj efikasnosti i profesionalizmu kako bi sve sigurnosne rizike i prijetnje sveli na najmanju moguću mjeru.

- Uz zahvalnost svojim prethodnicima i svima onima koji su utkali dio sebe u Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH još jednom vam čestitam vam Dan Agencije i želim vam mnogo uspjeha u vašem plemenitom cilju, a to je zaštita građana i sigurnosti države, njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka - zaključio je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić.

Na svečanosti su, osim nagrađanih uposlenika, prisustovali i rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica i šefovi terenskih kancelarija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.