open-navfaktor-logo
search
Potočari
Obilježavanje godišnjice genocida: Još nije donesena odluka o ukopu 82 NN osobe
U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas je održan radni sastanak rukovodstva Organizacionog Odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "zaštićene zone UN-a" Srebrenica.
21.02.2020. u 18:38
get url
text

Na sastanku je konstatovano da pripreme za obilježavanje 25. godišnjice genocida idu prema planu.

Između ostalog, na današnjem sastanku raspravljano je i o informaciji da će 11. jula biti klanjana dženaza i obavljen ukop za 82 neidetificirane žrtve genocida. Zbog informisanja javnosti, konstatovano je da postoji prijedlog o ukopu NN osoba, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Podsjetili su da je prijedlog o ukopu 82 neidentifikovane žrtve na prvom sastanku Organizacionog odbora uputio je Amor Mašović, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH. Tada je konstatovano da će Organizacioni odbor donijeti odluku na nekom od narednih sastanaka.

Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima još uvijek nije donio odluku o ukopu neidentificiranih osoba. Odluka će biti donesena na sljedećem sastanku Organizacionog odbora koji je zakazan za 12. mart 2020. godine.

Zbog svega navedenog Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici zamolio je Mašovića, kao i sve članove Organizacionog odbora, da se suzdrže od izjava u javnosti dok određene odluke ne potvrdi Organizacioni odbor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.