open-navfaktor-logo
search
Bijela džamija
Obilježavanje Kurban-bajrama u Srebrenici: Naša najveća pobjeda su naša djeca
Osim u Bijeloj džamiji bajram-namaz je na području opštine Srebrenica klanjan i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Slapovićima, Osatu, Dobraku, Luci i Krušev Dolu. Među mnogobrojnim vjernicima, bajram-namaz u Srebrenici je klanjao i Jusuf Nurkić.
AUTOR: Anadolija
16.06.2024. u 07:14
get url
text
Bajram namaz u Bijeloj džamiji
Bajram namaz u Bijeloj džamiji
FOTO: Anadolija
U Bijeloj džamiji u Srebrenici je održana centralna bajramska svečanost i klanjan bajram-namaz za područje Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, javlja Anadolija.
Bajram-namaz se tradicionalno klanja u Bijeloj džamiji, koja je i ove godine bila premala da primi sve vjernike.
Bajram namaz u Bijeloj džamiji u Srebrenici
FOTO: Anadolija
- Svi islamski ibadeti su radi bogobojaznosti, ali i plemenitosti. Naš Gospodar nas podučava u Knjizi da je najplemenitiji onaj koji je najbogobojazniji. Molim dragog Boga da ukabuli hadž našim hadžijama, da primi naše kurbane. Molim vas da radost blagdana podijelite s vašom porodicom, rodbinom i komšijama - istakao je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić.
On je kazao da su "naša najveća pobjeda naša djeca o kojoj moramo govoriti".
- Mi imamo ove godine učenika generacije u osnovnoj školi, našu Lamiju Avdić. Imamo učenika generacije i u srednjoj školi, Edisa Mehmedovića. Bilo je i ranije djece koja su trebala biti učenici generacije, ali eto tako je. Moramo isticati da su naša djeca dobra i da su garant života ovdje u Srebrenici - rekao je ef. Peštalić koji je vjernicima čestitao Bajram riječima:
- Svima koji su danas ovdje, svima koji su zbog genocida širom svijeta, našim majkama, djeci, sugrađanima, Bajram šerif mubarek olsun.
Osim u Bijeloj džamiji, bajram-namaz je na području opštine Srebrenica klanjan i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Slapovićima, Osatu, Dobraku, Luci i Kruševom Dolu.
Među mnogobrojnim vjernicima, bajram-namaz u Srebrenici je klanjao i proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić.
Bajram namaz u Srebrenici
FOTO: Anadolija
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.