open-navfaktor-logo
search
Godišnjica
Obilježen Dan reintegracije Vogošće
U povodu obilježavanja 28. godišnjice reintegracije dijela općine Vogošća u sastav Federacije Bosne i Hercegovine danas je u kinosali upravne zgrade JU KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti" održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća.
23.02.2024. u 18:24
get url
text

Sjednici su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života kao i brojni građani i na ovaj način su obnovili sjećanje na 23. 02. 1996. godine, dan kada je Vogošća vraćena Vogošćanima.

Na sjednici su govorili predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva, te općinski načelnik Migdad Hasanović.

Gljiva je rekao da herojima odbrambeno–oslobodilačkog rata trebamo biti zahvalni, jer su oni temelj današnjeg razvoja. Hasanović je naglasio kako je ovo drugi rođendan Vogošće i da je neophodno jedinstvo svih onih kojima je Vogošća u srcu da bi se nastavio razvoj ove lokalne zajednice.

FOTO: Općina Vogošća/FB

Sjednici je prisustvovao i Omer Osmanović, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo. Ovu manifestaciju uljepšao i nastup mješovitog ansambla "Nota" iz Vogošće, a prisutni su pogledali i film o Vogošći od reintegracije do danas, u produkciji RTV Vogošća.

Prije svečane sjednice delegacije su položile cvijeće na Centralno spomen-obilježje na Trgu branilaca Vogošće kao i na spomen-obilježja civlinim žrtvama rata i logorašima, saopćeno je iz Općine Vogošća.       

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.