open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Obilježena godišnjica bitaka za odbranu Naselja heroja Sokolje
Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima u Mjesnoj zajednici Naselje heroja Sokolje u Sarajevu, te prigodnim kulturno-umjetničkim programom danas je obilježena godišnjica svih bitaka koje su vođene za odbranu ovog naselja 1992. i 1993. godine.
19.03.2022. u 15:00
get url
text

Održan je i čas historije tokom kojeg su evocirane uspomene iz tog perioda.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović u svom obraćanju podsjetio je na sve heroje odbrane i zahvalio svima koji su došli odati počast šehidima i poginulim borcima Sokolja.

- Naša je obaveza njegovati kulturu sjećanja jer poginuli heroji ovog grada i naše domovine nikada ne smiju biti zaboravljeni - istakao je.

Poručio je ovom prilikom da će Ministarstvo nastaviti pomagati članovima njihovih porodica, te da su u ovoj godini pokrenuti značajni projekti u svrhu rješavanja njihovih egzistencijalnih pitanja.

- U ovoj godini trajno ćemo stambeno zbrinuti sve članove porodica šehida i ratnih vojnih invalida koji su već dugi niz godina na listi čekanja. Po prvi put, nakon 25 godina, konkretno ćemo pomoći i njihovom zapošljavanju. U saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, planiramo realizirati programe zapošljavanja 300 pripadnika ove populacije - naveo je ministar Osmanović, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.