open-navfaktor-logo
search
Sad mu svi čestitaju
Objašnjenje nasmijalo grad: Amira Pašalića je OV Sanski Most razriješilo dužnosti jer - trudan je!
Amira Pašalića, profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz Sanskog Mosta, trenera u Omladinskom košarkaškom klubu "Sana", smijenili su sa jedne javne funkcije jer je trudan! 
06.03.2024. u 12:43
get url
text

Dobro, čovjek nije baš trudan, ali objašnjenje na Općinskom vijeću Sanskog Mosta je bilo upravo takvo. 

Pašalić se u julu 2023. godine javio na konkurs za člana Skupštine Javnog preduzeća Gradska dvorana i regularno izabran kao jedan od tri člana Skupštine.

- Kao sportski radnik svoju dužnost sam obavljao u skladu sa zakonom i pravilnicima - ističe i dodaje da ga je jučer te dužnosti razriješilo Općinsko vijeće Sanskog Mosta.

Vijećnici su dobili objašnjenje da je razlog njegova trudnoća. No kako je zapravo došlo do toga?

- Jučer čujem da je jedna od tačaka na Općinskom vijeću i moje razrješenje. Ali dobro, ne igra mi to nikakvu ulogu, samo obaveza manje. Međutim, kad je došla na red ta tačka dnevnog reda, kolega moj DIF-ovac što radi sa mnom u školi, ustao je za govornicu i pitao: "Zašto razrješavate Amira, čovjek je radio dobro posao, sve po zakonu, sve je dobro funkcioniralo...?" Da bi pomoćnica načelnika Općine izašla da objasni i rekla: "Pa razlog je trudnoća". Svi su se smijali u Općinskom vijeću i onda se javio načelnik Sanskog Mosta i objasnio da je pomoćnica pomiješala tačke dnevnog reda - pojašnjava Pašalić za Faktor. 

Otkako se ovo pročulo u gradu, Pašalića zovu i šalju mu poruke sa raznim dosjetkama, pa ga između ostalog pitaju u kojem je mjesecu trudnoće i čestitaju mu. Što se trudnoće tiče, pretpostavka je da je neka dama tražila razrješenje zbog trudnoće. 

- Ja za to sve nisam ni znao dok me sinoć nije jedan kolega nazvao i ispričao mi. Prvo mi čestita na trudnoći, mislim se, šta mu je?! - kaže Pašalić koji se na kraju i sam šalio s tim, pa obzananio i na društvenim mrežama uz poruku vijećnicima: 

- Hvala vam dragi vijećnici što se brinete za mene i moje zdravlje!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.