open-navfaktor-logo
search
Jednoglasna odluka
Obnovljen rad Udruženja dijaliziranih i transplantiranih FBiH: Mogle bi se popraviti stvari po pitanju pacijenata
Na sastanku Upravnog odbora Udruženja dijaliziranih i transplantiranih FBiH, održanog danas u Zenici, donesena je jednoglasna odluka da se nastavi rad ovog udruženja do 2026. kada je po planu redovna izborna Skupština, saopćeno je iz Udruženja.
27.10.2023. u 21:46
get url
text

Rad ovog udurženja bio je zamrznut nakon što se prije šest mjeseci s mjesta predsjendika povukao Tomislav Žuljević, a odmah nakon toga i obje dopredsjednice, Eldina Softić i Amela Šiljević.

- Kako se u toku posljednjih šest mjeseci nije pronašla adekvatna zamjena i novi predsjednik Upravnog odbora, Tomislav Žuljević se vratio na čelo ove nevladine organizacije. U narednom periodu nam slijede razne aktivnosti, ragovori sa institucijama i ustanovama i udruženjima pacijenata, te priprema za izvještajnu Skupštinu početkom iduće godine. 

Udruženje će raditi na učlanjenju i animaciji pacijenata kao i na rješavanju gorućih problema kada je u pitanju dijaliza i trasplantacija u FBiH - navedeno je u saopćenju.

- S obzirom na to da su se promijenile i neke okolonosti na terenu, prije svega, nakon dvije godine dobili smo i federalnog ministra zdravstva, došlo je do promjene i na vodećoj pozciji Centra za transplantacijsku medicinu kao i do promjene komisije za transplantacije pri Federalnom ministarstvu zdravstva, sve to ukazuje da bi se u budućnosti stvari po pitanju dijaliznih pacijenata i pacijenta koji čekaju transplantaciju mogle popraviti - istaknuto je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.