open-navfaktor-logo
search
Za sve krivi mediji
Obraćanje medijima šefa NiP-a kroz fotografije: Suho grlo, drhtav glas, mobitel...
Elmedin Konaković, šef Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, negira da ima veze s narkokartelom "Tito i Dino", da se ikada sreo sa osuđenim vođom te kriminalne grupe Edinom Gačaninom... Ne spori da je moguće kako su članovi narkogrupe u svojim međusobnim komunikacijama spominjali njega, ali tvrdi da on nije imao kontakt.
15.02.2024. u 12:58
get url
text

VEZANI TEKST - Konaković: Ostavka? Ako se potvrdi da imam veze sa narkokartelom, moram pobjeći iz ove zemlje, ne smijem hodati gradom

Govorio je o tome danas na konferenciji za medije koja je, primijetit će čak i površni poznavalac medijskih istupa Elmedina Konakovića, bila znatno drugačija od uobičajenih.

Naime, kako se moglo primijetiti, Konaković je djelovao nervozno, više puta tokom svog izlaganja pokušao je nasmijati se. Često je pio vodu, tražio na Facebooku vlastite objave kada su ga novinari pitali za njih... Pokušavao je uvjeriti javnost kako mu pojedini mediji "rade o glavi", pa je na mobitelu čitao navodnu poruku koju je dobio jutros, a u kojoj se kaže da će ga novinari na konferenciji za medije pokušati isprovocirati pitanjima?!

Time se valjda pokušao braniti od pitanja novinara jer, kako može pretpostaviti bilo ko, a naročito neko poput Konakovića ko ima dugogodišnje iskustvo u javnim nastupima, bilo kakva pitanja novinara kada je tema "vruća" mogu se očekivati i niko vas na to ne treba upozoravati, niti posebno podsticati novinare da pitaju. Tako da "otkriće" da će novinari pitati svašta i nije neko otkriće. Pitanje da li će podnijeti ostavku posve je očekivano i bilo bi upućeno bilo kojem zvaničniku koji se našao u sličnoj situaciji i koji tvrdi da je pokušaj narušavanja njegove reputacije istovremeno pokušaj narušavanja ugleda države.

Konaković je u više navrata djelovao potpuno dekoncentrisano i nesigurno, do te mjere da je zaboravio kako je vlast i da "režim" više nije "režim", kako on naziva SDA. Tako je u jednom momentu, kada je novinarka pitala kako će biti riješen problem finasiranja BHRT-a, u odgovoru rekao i sljedeće: "Nikad se nismo petljali u uređivačku politiku, što ova trenutna vlast jeste...", zaboravljajući valjda da više nije opozicionar i da je on dio trenutne vlasti. 

Braneći se od optužbi za navodne veze s narkokartelom, Konaković je više puta sugerirao kako je napadnuto Ministarstvo vanjskih poslova BiH i država BiH, naročito njen evropski put. 

Kako je izgledala konferencija za medije Elmedina Konakovića možete pogledati kroz nekoliko fotografija u našoj fotogaleriji. 

{$galerijaFotografija}

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati u videu ispod.

DSC_8425.JPG
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.