open-navfaktor-logo
search
Nakon smjena
Obračun u Novom Sarajevu: Vijećnica Naše stranke Mirela Džehverović traži opoziv SDP-ovog načelnika Hasana Tanovića
Vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Mirela Džehverović objavila je na svom Facebook profilu da načelnik Hasabn Tanović iz Socijaldemokratske partije (SDP) nema podršku ove stranke te da treba pokrenuti njegov opoziv.
11.06.2023. u 21:27
get url
text

- Ono što je izvjesno jeste da Tanović neće biti izabran još jednom za načelnika i da je pomažući u rušenju predsjedavajućeg Roberta Pleše u Vijeću našu podršku u potpunosti izgubio. Međutim, zbog štete koju može nanijeti smatram da mu i ovaj mora biti prekinut i da treba biti organizovan referendum za opoziv načelnika. Ako misli da za svoj nerad ima podršku građana, onda se toga ne bi trebao bojati, jer u tom slučaju građani ne bi glasali za njegov opoziv - napisala je, između ostalog, Džehverović.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Novo Sarajevo prije nekoliko dana smijenilo je predsjedavajućeg Roberta Plešea iz Naše stranke i zamjenika predsjedavajućeg Nijaza Džaku iz Naroda i pravde. Na mjesto predsjedavajućeg imenovana je bivša vijećnica Naroda i pravde Danijela Šahat, koja je sada samostalna vijećnica, a za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novo Sarajevo imenovan je Elvedin Cernica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.