open-navfaktor-logo
search
Jeste li je vidjeli
Očajni vlasnici iz Sarajeva još nisu pronašli svoju ljubimicu Toma, pronalazaču nagrada od 400 KM
Od porodica koje u svojim domovima imaju kućne ljubimce, mace, pse, vrlo često možete čuti da su im oni kao članovi najuže familije.
07.03.2024. u 11:29
get url
text
Tom, nestala maca
Tom, nestala maca

Ukoliko se dogodi da kojim slučaju odlutaju od doma, izađu kod neopreznog otvaranja vrata, nastaje prava pometnja, očaj.

U takvoj situaciji našao se jedan sarajevski par. Na jednom od stubova ulične rasvjete na Bulevaru Meše Selimovića ugledali smo zalijepljen oglas na kojem se mole građani za pomoć, a u vezi sa izgubljenom macom.

Riječ je o ženkici staroj tri godine koja se odaziva na ime Tom, a koja je nestala na lokaciji Gradačačke ulice kod broja 128. Kažu da sada može biti i dalje od tog mjesta jer je nema već devet dana.

Pronalazaču slijedi nagrada od 400 KM.

Kontaktirali smo vlasnika i pitali da li su pronašli macu.

- Nažalost, još nismo. Nestala je prije devet dana. Djevojka i ja smo bili van zemlje i vratili smo se četvrti dan po njenom nestanku. Čuvao je jedan čovjek i ona je nekako izašla. Jako smo vezani za nju. Stara je tri godine i ona je više siva nego zelenkasta. Niko ne bi bio sretniji od nas da je pronađemo. Ta ljubav se ne može opisati - govori nam Amir Tahirović.

Upitali smo otkud ime Tom, a ženka je.

- Pa kada smo je udomili i odnijeli kod veterinara, rekao nam je kako misli da je mužjak i mi smo maci dali ime Tom, ali ispostavilo se da je ženka. Ime je ostalo. Mnogo nam znači i molimo sve ako je pronađu da nam jave. Nismo izgubili nadu - kazao nam je Tahirović.

Prokomentirali smo kako nagrada od 400 KM nije mala cifra. 

- Šta da vam kažem. Ona nam mnogo, mnogo znači i sve bismo dali je nađemo - rekao nam je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.