open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
Od 1. maja besplatan javni prijevoz za učenike i studente u Kantonu Sarajevo
Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prevoz, a na osnovu odluke svi učenici i studenti od 1. maja imat će besplatan javni prijevoz, saopćeno je danas iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.
29.04.2023. u 12:21
get url
text

- Svi učenici i studenti moći će besplatno koristiti javni prijevoz i vjerujemo da će ova odluka doprinijeti i boljim rezultatima naše mladosti, ali i kućnim budžetima. Do sada smo uradili velike promjene u cijenama karti i nastavit ćemo pronalaziti i donositi nova rješenja u interesu naših građana - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, saopćeno je iz Press službe.

Dodaju da će ovom odlukom Sarajevo biti jedini grad u regiji koji ima besplatni javni prijevoz za sve učenike i studente.

- Od 2019. realizirane su značajne pogodnosti za razne kategorije korisnika, kojima je prijevoz jeftiniji, pomogli smo da putnici ne osjete nikakva poskupljenja, uveli elektronske karte i radimo na izmjeni tarifnog sistema - kazao je Šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.