open-navfaktor-logo
search
Dobili uvjerenja
Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplome jer ih Medicinski fakultet nikad nije odštampao
Prof. dr. Sebiju Izetbegović, direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, proteklih mjeseci su javno prozivali da pokaže svoju diplomu magistra. Stvar je kulminirala odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu da joj se poništi zvanje magistra medicinskih nauka. 
14.03.2023. u 15:33
get url
text

VEZANI TEKST - Objavljeni snimak i dokumenti o diplomi prof. dr. Sebije Izetbegović: Položeni svi ispiti, dr. Kurjak nije štedio pohvale

Izetbegović je danas objavila podatak koji je, kako navodi, dobila od Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu po osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama. 

- Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je Fakultet nije odštampao, niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto toga, Fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma - navela je Izetbegović. 

Ona je objavila i Uvjerenje koje je njoj izdao Medicinski fakultet u kojem piše:

- Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz osnovi medicinskog istraživanja - eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurse.

Uvjerenje je potpisao tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.