open-navfaktor-logo
search
Popuštanje mjera
Od 27.aprila stariji u RS-u će izlaziti svaki dan tri sata, otvaraju se radnje
Glavni koordinacioni tim u Republici Srpskoj (RS) preporučio je Štabu za vanredne situacije da, nakon 27. aprila, svojim zaključkom omogući osobama koje su navršile 65 godina i starijim izlazak iz svojih domova svakog radnog dana, u periodu od 7 do 10 sati.
22.04.2020. u 17:09
get url
text

-Preporučeno je i da se, nakon 27. aprila, uz posebne mjere, dozvoli rad za trgovinske, zanatske i uslužne radnje manje po površini i manje rizične, kao i za dostavu i šaltersku prodaju termički pripremljene hrane, pod posebnim mjerama, bez posluživanja na licu mjesta - saopćeno je iz entitetske vlade.

Ocjenjeno je i da je trenutna epidemiološka situacija u tom bh.entitetu stabilna. 

Glavni koordinacioni tim zahvalio je građanima na odgovornosti i disciplinovanom ponašanju i još jednom ih podsjetio da se strogo pridržavaju propisanih mjera, s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Članovi Glavnog koordinacionog tima su entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministrica finansija Zora Vidović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.