open-navfaktor-logo
search
Godišnjica rođenja
Od danas Dani otvorenih vrata u Muzeju "Alija Izetbegović"
Manifestacijom Dani otvorenih vrata od 8. do 10. augusta, Muzej "Alija Izetbegović" u Sarajevu obilježava 97. godišnjicu rođenja Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.
08.08.2022. u 12:12
get url
text

Tim povodom, u prostoru muzeja posjetioci imaju priliku pogledati eksponate koji nisu dio stalne izložbene postavke. Ovogodišnja manifestacija Dani otvorenih vrata je u znaku sporta.

Riječ je o eksponatima koji pokazuju odnos Alije Izetbegovića prema sportu, njegovo maksimalno uvažavanje sportista i sportskih rezultata kojim se Bosna i Hercegovina dokazuje da je ravnopravan partner i na svjetskim sportskim borilištima.

Predstavljena je kolekcija sportskih priznanja i poklona od različitih sportskih organizacija, ali i pojedinaca zaslužnih za svjetski uspjeh u sportskim takmičenjima.

Dani otvorenih vrata u Muzeju “Alija Izetbegović“ traju od 8. augusta do 10. augusta 2022. godine od 10 do 18 sati, uz besplatan ulaz.

Na današnji dan obilježava se 97 godina od rođenja prvog demokratski izabranog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.