open-navfaktor-logo
search
Kraj gužvama
Od sutra saobraćaj u Vranduku u obje trake
Saobraćaj će se od 5 sati ujutro do 21 navečer odvijati u obje saobraćajne trake, a onda do 00:30 naizmjenično, jednom trakom
31.10.2019. u 15:13
get url
text

Kilometarske kolone koje su se stvarale zbog rekonstrukcije tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, od sutra ujutro u pet sati trebale bi biti prošlost.

Kako nam je potvrđeno u Cestama FBiH, glavni radovi na rekonstrukciji tunela su pri kraju i od sutra u pet sati ujutro opet će se, nakon više mjeseci, saobraćaj odvijati u dvije trake.

- Od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija dobili smo odobrenje za novi režim saobraćaja od 1. 11. 2019. Po njemu, saobraćaj će se od 5 sati ujutro do 21 navečer odvijati u obje saobraćajne trake. Od 21 do 00:30, kada bude manji intenzitet, saobraćaj će se odvijati jednom trakom, a onda će  do 5 ujutro biti izvođeni preostali radovi – objašnjeno nam je u Cestama FBiH.   

Kako su nam rekli u ovom preduzeću, uložili su maksimalne napore da do sutra, kao što su i najavili, puste obje saobraćajne trake u promet. Objašnjavaju da su uradili dva sloja asfalta od po 6 cm, a na proljeće, kada budu okončani svi radovi, trebali bi staviti i završni sloj.

Na mostovima su, također, urađeni bitonosivi slojevi, a finalni bi trebao biti postavljen u novembru, kada to vremenske prilike budu dozvolile.

 Za vrijeme totalne obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.