open-navfaktor-logo
search
Zaključena lista
Odabrane online platforme putem kojih će građani FBiH moći da iskoriste turističke vaučere
Federalno ministarstvo okoliša i turizma zaključilo je listu aplikanata koii su zadovoljili propisane uslove, te je odlučeno da građani svoje turističke vaučere od 200 KM za odmore u FBiH mogu preuzeti putem online platformi eKupon, Citydeal i Linden (odmoriubih.ba).
21.07.2022. u 10:41
get url
text

Ministarstvo će svakoj od ove tri platforme doznačiti sredstva u iznosu od 666.666,66 KM.

VEZANI TEKST - Kada i kako će građani FBiH moći koristiti vaučere od 200 KM za odmor?

Naime, Vlada FBiH je ranije najavila informaciju da će građani ovog ljeta imati priliku otići na odmor uz subvenciju Vlade u iznosu od 200 KM. Riječ je o vaučerima koji će se moći koristiti samo u Federaciji.

Građani će prilikom odabira paketa morati uplatiti minimalno 50 KM.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo napomenula je rnaije da platforme koje su posrednici ne formiraju cijene, već to rade ponuđači turističkih usluga, dakle hoteli i agencije.

- A odluku o onome šta je nabolje za njih će u konačnici donijeti sami građani jer upravo oni troše svoja sredstva, bilo da je riječ o vaučerima koji im pripadaju ili o novcima sa kojima trebaju doplatiti razliku između vaučera. Sigurna sam kako će građani među ponudama na digitalnim platformama birati one koje im budu davale najveću vrijednost za novac, čime će se kroz samo tržište i napraviti najbolja moguća regulacija ovog procesa – kazala je ministrica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.