open-navfaktor-logo
search
"Vojnici sreće"
Odata počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH Bosna
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović sa saborcima danas je položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH Bosna, povodom obilježavanje 29. godišnjice formiranja ove jedinice.
05.04.2021. u 18:37
get url
text

- Kao ponosni pripadnik ove slavne jedinice u kojoj je, nažalost, poginuo 81 specijalac i jedna borkinja, rahmetli Dalila Tufo, i koji su svoje živote na ovaj način ugradili u temelje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama na prigodan način obilježili smo ovaj za sve nas važni dan - kazao je ministar Osmanović, nakon polaganja cvijeća.

Podsjetio je i da su pripadnici ove jedinice popularno nazivani "vojnicima sreće", iako su mnogi od njih svoje živote izgubili braneći svoje kuće, naš grad i našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

- Nažalost, prekinuti su njihovi životi, a mnogi od njih su danas mogli biti naučnici, profesori, doktori, trgovci... ali nisu - s tugom u glasu se ministar Osmanović sjećao svojih poginulih saboraca.

U okviru sjećanja na prve dane otpora agresiji koji su među prvima pružali pripadnici ove jedinice, položeno je cvijeće i odata počast na mezarju Kovači, te groblje Lav, ali i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.