open-navfaktor-logo
search
Nipotizam
Ode Toni, dođe Amar: Dovadžija bi mogao biti direktor JU Studentski centar, ni ovdje ne ispunjava uvjete?
Bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i poraženi kandidat za načelnika Općine Ilijaš Amar Dovadžija (NiP) mogao bi biti imenovan na poziciju direktora JU Studentski centar.
29.06.2021. u 07:49
get url
text

VEZANI TEKST - NiPotizmi na djelu: Dovadžiji "utješna" pozicija v. d. direktora Sarajevo-šuma

Dovadžija je prethodno bio jedan od kandidata za direktora Sarajevo-šuma, međutim, nije ispunjavao uvjete koje nalaže Statut s obzirom na to da nije imao potrebno iskustvo na rukovodećim pozicijama, kao ni radno iskustvo, niti stručnu spremu u struci potrebnoj za djelatnost ovog preduzeća.

Ipak, saznajemo kako su iz NiP-a pronašli ustanovu u koju će Dovadžiju imenovati na direktorsku poziciju, međutim prema Statutu Studentskog centra, on ni ovdje ne ispunjava uvjete za imenovanje.

VEZANI TEKST - Toni Vukadin imenovan za v.d. direktora JU Studentski centar, studentima poboljšana hrana, na jelovniku i meso

Za direktora Studentskog centra može biti imenovana osoba sa pet godina radnog staža i dvije godine na rukovodećim pozicijama. Dovadžija je od 2018. godine radio kao nastavnik engleskog jezika u osnovnoj školi u Ilijašu, što pokazuje da nema pet godina radnog iskustva u struci. Također, bivši zastupnik u Skupštini KS i kandidat za načelnika Općine Ilijaš nema iskustva na rukovodećim pozicijama.

Trenutno funkciju v. d. direktora JU Studentski centar Sarajevo obnaša općinski i gradski vijećnik Toni Vukadin (NiP). Njegovo imenovanje uslijedilo je nakon ostavke Muhameda Omerovića. Omerović je ostavku na mjesto direktora ove ustanove podnio nakon što je naišao na nerazumijevanje Vlade KS, o čemu je Faktor i ranije pisao. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.