open-navfaktor-logo
search
Općinski sud Sarajevo
Odgođeno ročište po tužbi Kenana Magode protiv Besime Borić zbog klevete
AUTOR: M. M.
20.05.2024. u 11:02
get url
text
Ročište koje je jutros bilo zakazano u Općinskom sudu u Sarajevu po tužbi Kenana Magode (SDP), ministra kulture i sporta KS, protiv njegove stranačke kolegice Besime Borić, koju je tužio za navodnu klevetu, odgođeno je i bit će održano 6. juna. 
Novinarima je jutros u Sudu rečeno da se ročište odgađa, te da su se stranke o tome dogovorile, dok razlozi nisu saopćeni.  
Nešto kasnije Besima Borić je na svom Facebooku otkrila da je odgodu tražio Magoda. 
- I ja sam trebala biti u Ljubljani, ali sam ostala u Sarajevu zbog suđenja koje je trebalo biti danas. Nije mi palo na pamet da tražim odgodu suđenja zbog puta za razliku od tužitelja. Vidimo se 6. juna u pola devet pred Sudom, svi vi koji želite prisustvovati suđenju, javno je! - navela je u komentaru na jednu od objava. 
Magoda je, podsjetimo, tužio Borić za klevetu i traži 8.000 KM odštete, a sve nakon protesta održanih 8. marta prošle godine kada je problematizirano njegovo imenovanje za ministra.
Njega je za ovu funkciju predložio SDP, a članice ove stranke su tražile da se ovaj prijedlog povuče zbog, kako je tada navedeno, optužbi da je Magoda počinio nasilje u porodici.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.