open-navfaktor-logo
search
Prekinuta jučer
Odluka o sudiji Ustavnog suda BiH: Još nije poznat termin nastavka sjednice Komisije Zastupničkog doma FBiH
Još nije poznato kada će biti nastavljena sjednica Komisije za izbor i imenovanja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi se trebalo odlučiti o sudiji Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.
15.03.2023. u 09:41
get url
text
Mladen Bošković
Mladen Bošković

Sjednica je jučer prekinuta bez obrazloženja predsjedavajućeg Mladena Boškovića (HDZ), a koji je rekao da će sjednica biti nastavljena danas. Na prekinutoj sjednici članovi komisije su trebali odabrati kandidata / kandidate za sudiju Ustavnog suda BiH.

VEZANI TEKST - Prekinuta sjednica Komisije za izbor sudije Ustavnog suda BiH

Članovi komisije iz SDA i DF-a su za to da se lista sa najuspješnijim kandidatima pošalje u Zastupnički dom FBiH o kojima će glasati zastupnici dok se HDZ zalaže da na Zastupnički dom ide ime samo jednog kandidata Marina Vukoje i u tome očekuje podršku SDP-a i Naše stranke.

- Još nismo dobili poziv za nastavak sjednice tako da ne znamo ni kada, ni da li će biti održan nastavak - rečeno nam je. 

Na listi uspješnih kandidata nalaze se Marin Vukoja sa 46,50 bodova, Sanela Gorušanović-Butigan 45 bodova, Ivo rozić 43,50, Mile Lasić 43, Zvonko Mijan 40,50, Monika Mijić 39 bodova Zdravko Lučić 39 bodova, Željka Marković-Sekulić 39, Danica Šain 38 i Mario Širić 37 bodova.

Spekuliše se da bi se danas u Mostaru trebao održati sastanak lidera SDP-a, HDZ-a i SBiH, a na kojem će se razgovarati o kandidatu za sudiju Ustavnog suda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.