open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Odobrena sredstva za penzionisanje 161 radnika "Krivaje"
U nastavku 154. sjednice Vlada FBiH danas je odobrila sredstva za uvezivanje staža radnicima "Krivaje" koji su stekli uvjete za penzionisanje i dala druge saglasnosti
06.09.2018. u 11:45
get url
text
Vlada FBiH na dansšnjem zasijedanju

Vlada Federacije BiH danas je, u nastavku 154. sjednice, započete 30.8.2018. godine, u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije BiH odobrila da iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, bude doznačen iznos od 2.584.475,16 KM za uplatu doprinosa za 161 radnika privrednih društava IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, IP Krivaja d.o.o. Zavidovići, Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići i PD Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići, koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Danom stupanja na snagu ove, prestaje da važi ranija Odluka o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH za uplatu doprinosa za PIO za 161 radnika IP  Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, koji su stekli uslove za odlazak u penziju.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, izmijenila Odluku o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih ovom ministarstvu Budžetom FBiH za 2018. godinu.

Nakon provedenog javnog konkursa, te objave potencijalne rang-liste korisnika grant sredstava za pojedine projekte, ovom ministarstvu je odobrena unutrašnja preraspodjela sredstava u iznosu od 1.300.000 KM.

Cilj izmjene Odluke je raspisivanje novog javnog konkursa za izgradnju poduzetničkih zona.

Vlada FBiH danas je obavezala Federalno ministarstvo pravde da, u roku od osam dana, sačini i na usvajanje joj dostavi Prijedlog uredbe o postupku digitalizacije zbirki isprava registra poslovnih subjekata.

Danas je usvojena informacija o realizaciji zaključaka Vlade FBiH za period januar - juli 2018. godine.

Federalna vlada je prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH o zakupu restoranskog prostora u Poslovnoj zgradi Energoinvesta d.d. - objekat B u Sarajevu, ulica Hamdije Čemerlića broj 2 i zadužila je da sa Energoinvestom zaključi Ugovor o zakupu restoranskog prostora.

Većinom glasova, danas je utvrđen uređeni tekst odgovora na tužbu koju je protiv FBiH - Vlade FBiH podnio Šerif Isović.

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost za imenovanje Izmira Hadžiavdića za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva “Zrak“ d.d. Sarajevo, uime državnog kapitala. Ujedno, donesena je Odluka o sazivanju Treće vanredne skupštine dioničara ovog privrednog društva za 21.9.2018. godine.

Federalna vlada donijela je odluke o raspisivanju javnog konkursa, njegovom tekstu i kriterijima za izbor i nominovanje jednog člana Nadzornog odbora Privrednog društva JP “Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo, uime državnog kapitala, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.