open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
Oglasila se policija iz Prijedora: Tvrde da u ovoj godini nije bilo napada na povratnike, državnu zastavu ne spominju
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" koje je počinjeno tokom noći u Prijedoru na štetu Islamske vjerske zajednice, saopćenpo je iz Policijske uprave Prijedor.
30.09.2023. u 16:03
get url
text

VEZANI TEKST - Potrgane zastave na ulazu u Čaršijsku džamiju i Šehidsko mezarje u Prijedoru

Podsjećamo, na ulazu u Čaršijsku džamiju i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Prijedor jutros oko četiri sata slomljen je bajrak i potrgane su državna i zastava Islamske zajednice. Također, potrgane su zastave i na Šehidskom mezarju "Skela" u Zagradu u Prijedoru.

- Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred vjerskog objekta Čaršijska džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave Islamske vjerske zajednice. O svemu je je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu "otećenje i oduzimanje tuđe stvari". Na području grada Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji - navode iz prijedorske policije.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki vid pokušaja dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost.

- Pozivamo predstavnike medija na profesionalno i objektivno informisanje, objavljivanjem tačnih i provjerenih informacija, jer je adekvatan odgovor na sve uzroke incidenata u zajednici i stvaranje povoljnog bezbjednosnog ambijenta, zajednički cilj svih građana - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.