open-navfaktor-logo
search
Zvanično saopćenje
Oglasila se PU Zvornik: Omerović uhapšen zbog "prijetnji na vjerskoj i nacionalnoj osnovi"
Policijska uprava Zvornik oglasila se zvanično povodom hapšenja Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice. 
13.07.2023. u 09:03
get url
text

VEZANI TEKST - Srebrenica: Povratnika Mirsada Omerovića priveo MUP RS-a zato što je kritikovao održavanje koncerta 11. jula

Kako su, uz navođenje Omerovićevih inicijala, naveli u saopćenju, "u Srebrenici je lice lišeno slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti". 

- Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.7.2023. godine oko 22.35 časova lišili slobode lice M. O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Navedenog dana oko 14.30 časova, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M. M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica - saopćili su iz PU ZVornik.

Omerovićevo hapšenje uslijedilo je nakon što je na Facebook stranici "Despotovina" objevljen screenshot njegove objave na Facebooku, a u kojoj je naveo: "Ima li nas 50 dobrovoljaca večeras u Srebrenici da odemo ispred crkve u Srebrenici da vidimo ko i šta slavi?".

Objava je naslovljena sa "SPC u Srebrenici na udaru ekstremista". 

Omerovićeva objava bila je ustvari reakcija na koncert koji se 11. jula u večernjim satima, nakon dženaze u Potočarima, održavao ispred crkve u Srebrenici.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.