open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Oglasili se iz vrtića Al Isra: Ne radimo nacrno, od zastupnice Vildane Bešlije i NS tražimo javno izvinjenje
Zastupnica Naše stranke Vildana Bešlija na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, između ostalog, kazala je da u Kantonu Sarajevo radi veliki broj nelegalnih vrtića, među kojima je navodno i vrtić, igraona i produženi boravak Al Isra iz Vogošće koje prema njenim informacijama nema dozvolu za rad.
16.09.2021. u 19:59
get url
text

- Tražim da inspekcija vrši provjeru vrtića u Kantonu Sarajevo jer sam dobila informaciju da ih ima mnogo nelegalnih. Prema informacijama koje sam dobila, između ostalog, vrtić Al Isra iz Vogošće spada među nelegalne, te stoga molim da se provjere ovi navodi, ne samo za ovo nego generalno, te da pokušamo pronaći rješenja da se ovo suzbije – kazala je ona.

Nakon istupa zastupnice Bešlije, reagirali su iz vrtića Al Isra. Od zastupnice Vildane Bešlija i Naše stranke zahtijevaju javno izvinjenje za nanošenje nenadoknadive štete ugledu firme, te nanošenja duševne i psihičke boli uposlenima.  

- Umjesto da kontaktira direktoricu Dženanu Bundić ili Kantonalnu inspekciju, koja je izvršila više desetaka inspekcijskih nadzora u našem vrtiću u proteklih osam godina, zastupnica Naše stranke zahtijeva ponovo inspekcijske nadzore i javno iznosi neistine o nelegalnom, odnosno radu nacrno. U proteklih osam godina nikada ovaj vrtić nije dobio niti jedan prekršajni nalog, za bilo kakvu nepravilnost ili nezakonitost, a zastupnica Bešlija je to sve mogla provjeriti vrlo lako – poručuju iz Al Isre.

{$galerijaFotografija}

Vrtić upošljava sedam radnica koje su uredno prijavljene i nisu za vrijeme pandemije otpuštene, što se također može lako provjeriti u Kantonalnoj inspekcijskoj upravi i Poreznoj upravi FBiH.

- Nakon više desetaka lažnih prijava za rad nacrno, samim inspektorima je postalo neprijatno da ponovo dolaze u nadzore i konstatuju ispravno stanje jer određeni interesni, kriminalni i politički krugovi zloupotrebljavaju Zakon o inspekcijskom nadzoru. Očito je nečiji interes da zatvori vrtić i bez posla ostavi sedam porodica. 

Ovakva organizirana i koordinirana haranga i mobing nad pravnim subjektom i uposlenicama nije do sada viđena. Našoj stranci i njihovoj zastupnici Bešliji treba da bude na čast da zloupotrebljavaju skupštinsku govornicu u interesu određenih kriminalnih i interesnih grupa i bez ikakvih dokaza pokušavaju da unište firmu koja uredno plaća državi sve porezne obaveze od kojih oni primaju zastupničke plaće – poručuju iz vrtića Al Isra, iz kojeg su nam dostavili i zapisnik inspekcije koja je jučer 15. septembra provjeravala njihov rad. 

 

 

vrtić.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.