open-navfaktor-logo
search
Grad Sarajevo
Oglasio se Bogićević: Neopozivo sam povukao kandidaturu, današnje glasanje bilo je suvišno
Nakon što je Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas jednoglasno izabralo Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, oglasio se i Bogićević.
26.03.2021. u 18:31
get url
text

VEZANI TEKST - Bogićević se nije pojavio, prekinuta sjednica Gradskog vijeća Sarajeva

Uputio je pismo Jasminu Ademoviću, novom predsjedavajućem Gradskog vijeća.

- Poštovani gospodine predsjedavajući, nemojte očekivati moje izjašnjenje o današnjem "izboru" za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno. Prije dva dana javno i NEOPOZIVO povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati.

Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekorektno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature.

VEZANI TEKST - Kako su NiP, SDP i Naša stranka doveli do toga da bi na kraju Bogićević mogao biti "kriv"

Radi zaustavljanja daljnjih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta NEOPOZIVO povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio - naveo je Bogićević i poželio Ademoviću svako dobro u daljnjem radu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.